Cum te schimbă internetul

Îmi amintesc prima emoție când mi-am băgat internet, nu știu când a fost, dar era pe vremea cu viteze de 128kb/s. Am fost cam dezamăgit, intrase băiatul ce a tras cablul pe google și văzusem doar scris. Mă așteptam la jocuri și poze, dar nu era nimic. Primele zile cred că am stat doar pe DC, trăgând de la alții jocuri, muzică, îmi plăcea atât de mult, dar nu a fost suficient. Curând am găsit jocurile flash, apoi torrentul, apoi pasiunea de filme și seriale.

Cred că dacă nu era internet, eram cu totul o altă persoană, eram un nimeni, fără vreo cunoștință.. Cum nu îmi place să citesc cărți, sau să învăț din ele, cred că stăteam în fața blocului acum și mâncam semințe. M-a ajutat foarte mult internetul. M-a făcut curios, mi-a creat pasiunea pentru fotografie, editare, jocuri. Am reușit să învăț engleză jucând diverse jocuri cu străinii, de la Diablo 2 la Worms 4. Am ajuns să renunț la televizor și să mă intereseze știrile reale, care ne afectează în viața de zi cu zi.

Internetul nu m-a schimbat numai pe mine, ci intreaga lume e diferită. Nu mai există acele obiceiuri legate de ora de culcare și masă, acum fiecare cu pasiunea și munca lui, somnul nu mai e o prioritate, iar mesele, pot fi și în drum spre lucru, deși nu o fac mulți încă.

Încet, încet calculatoarele sunt tot mai folosite în învățământ, e un lucru bun, pe vremuri nici nu se acceptau referate făcute la calculator, imediat spuneau că sunt copiate. Mentalitate veche, ce să spun. Ei în loc să se bucure că învățăm ceva, vor să copiem din cărți, pardon, vroiau. Am prins o perioadă nu prea plăcută, dar am trăito.. Voi avea timp la bătrânețe să reflectez asupra ei, până atunci, mergem înainte.

Lasă un răspuns