Există mereu motive să zâmbești

Titlul acestui articol reprezintă înțelegerea la care am ajuns după ce am trecut prin mai multe perioade foarte proaste din viața mea, în care anxietatea, stările de depresie și tristețea erau la ordinea zilei. Motivele care pot determina o persoană, și în plasa cărora am căzut și eu acum câțiva ani, pot fi destul de multe iar acest lucru e știut de toată lumea.

Ce nu știe toată lumea, sau știe dar nu vrea să se asocieze cu asta, e că la există la fel de multe motive pentru a fi fericit însă e destul de greu de conștientizat acest lucru dacă e să ținem cont de faptul că suntem încărcați din toate direcțiile cu mesaje menite să ne afecteze starea și să ne distragă atenția de la ceea ce trăim în prezent.

Mergem prin oraș și vedem oameni triști, deschidem televizorul și ne anunță la știri că au murit mulți oameni, că s-au făcut diverse accidente, că o casă a luat foc, că o bancă a fost spartă iar exemplele pot continua. Toate aceste lucruri nu fac altceva decât să ne lege cu o sfoară de ele și să ne tragă cât mai mult în trecut sau să ne propulseze în viitor însă totul într-un mod negativ, menit să ne facă să trăim cât mai inconștient și să nu ne mai concentrăm pe prezent.

Cel mai bun lucru pe care-l poți face atunci când ești trist este să ieși afară și să stai cu persoane apropiate cu care poți vorbi și pe umărul cărora poți plânge când simți nevoia să o faci. Dacă vei sta în casă, singur, ascultând melodii triste nu vei face nimic altceva decât să-ți accentuezi starea de tristețe chiar dacă, uneori noi oamenii avem nevoie și de momente în care să stăm singuri și să suferim.

Lasă un răspuns