Mâncarea preferată

Care este felul vostru preferat de mâncare? Eu nu am unul, pot spune ca îmi plac foarte multe. De la pizza, la diverse delicatese. Mă voi abține să vorbesc, totuși, doar despre ceea ce știe toată lumea.

Pizza, că e făcută acasă, că e comandată de la pizzerie, este ceva de ce nu mă pot sătura. Deși nu îmi plac ciupercile, nu am nicio problema să le mănânc de pe ea. Îmi place cu salam, șuncă și toate de genul, cât mai multe tipuri de cașcaval și accept și legume. Chiar și porumbul sau ananasul au un gust specific, bun.

Cartofi prăjiți, grătare, șnițele, sarmale, musaca și tot ce e nesănătos îmbrățișez cu drag. Toată viața am mâncat nesănătos, dar nu regret. Mai dau uneori peste persoane care nu cunosc diferite feluri de mâncare arhicunoscute, din simplul motiv că nu a avut cine să le facă. Asta da copilărie tristă. Unele sunt excelente calde, dar sarmalele și pizza, reci, sunt inuman de bune. E ceva ca și în cazul dulciurilor, nu mănânci de foame, ci de poftă.. și îngrașă tare.

Iarna e cea mai frumoasă, pe lângă vremea rece și zâpada de-afară, apare cârnațul, carnea afumată și răciturile. Dacă sunt făcute și de mamele noastre, care e clar că gătesc cel mai bine din lume, e ca și cum ai trăi un vis. Un vis ce se repetă în fiecare an, primăvara venind tristă, băgându-ne pe gât diverse legume, ca să nu mai zic că trebuie să renunțăm și la portocale.

Viața are multe părți frumoase, una dintre ele este gastronomia. Nu îmi place și nici nu știu să gătesc, dar când vine vorba de degustat. De criticat și apreciat, nimeni și nimic nu mă întrece. Mama, spre deosebire de alte mame, are un stil aparte de a găti, ceva mai nesănătos, dar ceea ce face, are un gust imposibil de exprimat în cuvinte.

Lasă un răspuns