Oamenii mint fără sens

Niciodată nu am înțeles persoanele care mint fără oprire, doar să capete atenție. Vorbesc despre acele persoane care îți oferă totul, doar să pară importante. Am cunoscut asemenea persoane, chiar mă amuzau, îmi plăcea să le ascult, să le întreb și provoc. Îmi doream să le cred pentru o clipă, doar să pară realitatea mai frumoasă.

Sigur că nu toți sunt așa, unii mint pentru a ieși din probleme, altele pentru a ascunde ceva, motivele pot fi diverse și cauzele chiar mai vaste. În general nu suport asemenea persoane, mai ales dacă am așteptări de la ele. Nu sunt o companie de durată, plăcută, dar nici nu le putem ignora. Pot deveni niște persoane foarte agresive, sau periculoase. Întotdeauna vor găsi pe cineva să le creadă, îi vor promite totul, aceasta vă va face rău și apoi vin scuzele. Nu suport scuzele. Îl omori pe om și apoi îi spui să te ierte? Nu, nu.

Minciuna e specifică comportamentului uman, renunțăm la oricine și orice pentru a ne fi nouă mai bine. Aici pot spune că nu sunt așa, nu urmăresc răul nimănui, dar spre deosebire de alții, nici nu îl provoc. Cel mai dureros e când cineva apropiat își dezăluie adevăratul caracter, când minciunile încep deja să nu mai țină.

Sunt o persoană sinceră, prea sinceră. Nu pot să mint, nu că îmi e greu, e o alegere. O minciună implică o alta, ducând la un cerc infinit de minciuni. Pe când adevărul, care e unul, deși e întotdeauna complicat și greu de crezut, e sigur. Va fi întotdeauna același pentru toți, fie că e acceptat, fie că nu. Cel mai rău caz e acel moment când este interpretat greșit și ne-am fi dorit să fi mințit, dar dacă suntem persoane cu principii, vom fi mândri de alegerea noastră, oricare ar fi finalul.

Lasă un răspuns