Ochelarii sunt esențiali

Îmi amintesc acum câțiva ani cum mă străduiam să citesc la depărtare, nu aveam ochelari și nici gândul să îmi fac. Cred că îmi era rușine să port, sau să am grija de ei, ba chiar aveam un sentiment ciudat când îi aveam pe ochi. Am tot amânat, până am zis că ajunge. Am și mers la ofta la consultație și în câteva zile, mi-au ajuns. Prima oară când i-am pus pe ochi, am spus, oau. Totul părea atât de clar, vedeam chiar și cele mai mici coșuri ale domnișoarei ce lucra acolo, vedeam totul, nu mă puteam opri din.. privit.

Cum eram în creștere, vederea mi s-a deteriorat în ani, mi-am făcut alții periodic, de fiecare dată fiind același sentiment. Acum, toată lumea poartă, ba de nevoie, ba să arate cool. Timpurile s-au schimbat, 80% din populație are nevoie de ochelari, dar nu își face din neștiință sau lipsă de bani.

E o mare greșeală să amâni așa ceva, cresc dioptriile și doar se complică treaba. Chiar și lentilele de contact au un preț acceptabil zilele astea, nu se simt, totul e bine, singurul disconfort fiind acele 2 minute în care trebuie să le punem dimineața.

Mie nici acum nu îmi plac ochelarii, îi port de nevoie, dar imediat ce voi face operația laser, îi voi lăsa la o parte, chiar dacă nu mă vindecă complet. Aștept cu nerăbdare ziua aceea. Sunt multe tipuri de laser, toată procedura durând aproximativ 15 minute. Diferența majoră între ele, este tratamentul ce trebuie luat. La unele e nevoie de diverse medicamente, altele cer să porți ochelari închiși timp de o perioadă, altele dor al naibi de tare timp de două zile.

Cu toate astea, eu sunt motivat să o fac. Nu suport ochelarii, nu mi-au plăcut niciodată, dar ceea ce oferă este de neprețuit.

Lasă un răspuns