Popcornul, o gustare pe cinste

Ce bun e popcornul, sau floricelele noastre, o gustare pe cinste, sănătoasă și cu grăsimi puține. Dar nu pot spune asta și despre calorii.

Popcornul natural este sațios și conține chiar mai mulți antioxidanți decât fructele, dar și acesta este de mai multe feluri. Cel natural este cel mai recomandat, cel din pungă sau făcut la cuptorul cu microunde, nu mai e atat de sănătos.

Cel natural, îmi aduc aminte acum cațiva ani, cum cumpăram porumbul și il făceam acasă, intr-un aparat special. Mai mult zgomot decât floricele, dar ce gustoase erau. Atunci parcă nici nu puneam atâta sare pe cât găsesc in acestea de făcut in cuptorul cu microunde, dar de unde sa știu că era mai sănătos.

Acum, găsesc doar la plic, sau pungă, e bun, foarte bun, dar dacă nu îl mănânc cu grijă, ba imi mai rămâne intre dinți, ba fac abuz și mănânc prea mult. Îngrașă foarte tare. Cu sare și unt, sau cașcaval, preferatele mele.

Prea mult, face probleme și la stomac, crește aciditatea, dar in același timp, ajută și când ai acid la stomac, e bun, ce să mai. Nu de mult mi-am făcut obiceiul să merg la filme, dar la fiecare film, nu ratez ocazia să îmi cumpăr unul cât mai mare, iar când prietenii incearcă să se autoservească, mă uit urât la ei. Am grijă de sănătatea lor, desigur. Și de foamea mea.

Popcornul este una dintre gustările mele preferate, nu aș putea renunța la el, dar nici nu am motive să o fac, deși îmi ramâne între dinți de fiecare dată și mă deranjează până ajung acasă.

Prima oară când mi-am făcut din plic, l-am ars, al 2lea, nu l-am făcut tot, al 3lea, iar l-am ars. Nici acum nu îl nimeresc, dar un lucru e sigur, tind să îl las mai mult, decât să nu se facă tot.

Lasă un răspuns